Топ 5 дестинации за еко туризъм в България и как да се подготвим за тях

09.05.2024

Лятото е идеалното време за разходки сред природата и България предлага множество възможности за еко туризъм. От планински изкачвания до спокойни разходки по еко пътеки. Ето пет невероятни дестинации, които да разгледате и как правилната обувка може да направи преживяването още по-приятно.

 

За професионалисти – връх Вихрен

Връх Вихрен е вторият по височина в България, достигайки до 2914 метра. Маршрутът към върха предлага предизвикателства с неравен терен и резки изкачвания. За такива туристически приключения е препоръчително да носите здрави планински обувки с добра поддръжка на глезена и антислип подметка, които предлагат максимална стабилност и защита по всяко време. В GoSport можете да откриете и нашето ТОП предложение за подобни приключения, а именно нашата колекция от туристически обувки

 

За спокоен уикенд – еко пътека „Бяла река“ в Карлово

Тази еко пътека е идеална за по-леки туристически излети. Следва курса на река Бяла и е изключително подходяща за семейства. Тук е най-добре да изберете леки, дишащи обувки за ходене, които предлагат комфорт и са адаптирани за мокри и хлъзгави условия, тъй като маршрутът минава през множество малки потоци. Имате късмет, защото всички обувки в нашия онлайн магазин са комфортни и подходящи за този маршрут!

 

 

Рилски манастир и околностите

Областта около Рилския манастир е пълна с красиви пътеки и места за разходка. Посетителите могат да изберат между различни по трудност маршрути, водещи до езерата или по-плоските терени около манастира. Туристически обувки с добро сцепление и водоустойчиви материали като тези от бранда Salomon са идеален избор тук, предоставяйки нужната гъвкавост и защита

 

Водопадите край Смолян

Смолянският регион е известен с множеството си красиви водопади. Посещението на тези природни атракции изисква обувки с доста засилено сцепление за скалистите участъци. Водоустойчивите туристически обувки са задължителни, тъй като влагата и мокрите камъни правят терена хлъзгав. Потърсете модели с Gore-Tex мембрана, която гарантира сухи крака при всякакви условия.

 

Екопътека Иракли

За любителите на морския бриз и лесните разходки, екопътеката на Иракли предлага невероятни гледки към морето и уединени плажове. Тук подходящи са леки, бързосъхнещи обувки за ходене, които осигуряват най-вече удобство и стабилност по пясъчните и каменистите пътеки. 

 

Изборът на правилната обувка е ключов за максимално изживяване на вашето приключение. Бъдете подготвени за всички условия с обувки, които подпомагат вашата активност и защитават краката ви, докато изследвате красотите на България. Независимо дали предпочитате високите върхове на Пирин или спокойните еко пътеки, подходящите обувки ще направят всяко приключение незабравимо!

 

Назад към всички постове